Kayseri Google Reklamları
Google Ads ile İnternet Reklamcılığı
Google Reklamları Nedir?
Google Ads (eski adıyla Google AdWords), Google arama ve Google’ın reklam ağındaki ücretli reklamlardır. Arama motoru reklamcılığının İngilizce karşılığı olan SEA terimi genellikle eş anlamlı olarak kullanılır. Ancak kesin olarak söylemek gerekirse, Bing veya Yahoo gibi arama motorları da SEA alanına aittir . Ancak, %90’ın üzerinde bir pazar payıyla Google, Almanya’da en çok kullanılan arama motorudur.
Google Ads, Google aramadaki metin reklamlardan çok daha fazlasıdır: reklamcılık potansiyeli, aramanın çok ötesine, Google’ın reklam ağına kadar uzanır.
Bunun arkasında, farklı içerik ve teknik gereksinimlere sahip kampanya biçimleri var – şirketler için heyecan verici ve çeşitli bir reklam evreni!
Bu makaleyle, yeni başlayan biri olarak bile bu içerigi anlamanıza ve pazarlama hedefleriniz için Google Ads nasıl kullanabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağım.
Google Ads 2022 – Arama motoru reklamcılığının 14 temel kuralı
Google’ın yüksek pazar payı, web üzerinde neredeyse hiç kimsenin Google’ı geçemeyeceğini gösteriyor. Elbette siz de düzenli olarak arama motorundasınız, değil mi?
Ancak, bir kullanıcıya hangi koşullar altında bir AdWords reklamı gösterilir?
- Kampanya Biçimleri
- Açık Artırma İlkesi
- Doğru Anahtar Kelime Seti
- Mantıklı Bir Kampanya Yapısı
- Uygun Bir Metin ve Görüntü
- Sahip Olunması Gereken Reklam Uzantıları
- Hedeflenen Açılış Sayfaları
- Temiz Dönüşüm İzleme
- Rekabet Gözlemi
- Teklif Stratejileri
- Arama Sorgularını Analiz Edin
- Kampanyaları Doğru Değerlendirin
- Kalite Faktörünü Optimize Edin
- Zaman Kazanmak İçin Araçlar ve Yöntemler
Google üzerinden yapılan reklamların kısa bir
sınıflandırması:
Bir çevrimiçi kanal olarak, Google'daki reklamcılık ve
ilgili reklamcılık ağları, basılı reklamlar gibi klasik çevrimdışı
reklamcılıktan ayrılmalıdır. Tüm önlemler, teknik düzeyde bazı avantajlar
getiren dijital alanda gerçekleşir.
Google reklamcılığı, performans pazarlamasında şu şekilde
sınıflandırılabilir:
Takip yardımı ile istenilen hedef değerlere ulaşılana kadar
reklam performansını veri bazında ölçebilir ve optimize edebiliriz. Performans
pazarlamasının parçası olan diğer kanallar, e-posta pazarlamasını ve bağlı
kuruluş pazarlamasını içerir .
Google ve benzeri kanallar üzerinden yapılan reklamlar bu
nedenle hedef değerlere göre kolayca optimize edilebilen anlamlı satış
kanallarıdır.
As Featured In:
Google Ads Kampanya Biçimleri
Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Google’da metin reklamların yanı sıra başka AdWords kampanya türleri de vardır.
: Arama motoru şu anda size Google reklamcılığı için şu yedi biçimi sunuyor
- Arama Ağı
- Görüntülü Reklamlar
- Alışveriş
- Video
- Uygulama Kampayası
- Akıllı
- keşif
Farklı kampanya türlerine daha yakından bakalım:
Arama Ağı Kampanyası
“Reklam” olarak işaretlenen Google Ads, bir Google kullanıcısı olarak kesinlikle gözünüze çarpmıştır. Aksi takdirde, bugünden itibaren kesinlikle reklamlara dikkat edeceksiniz. Bunlar, doğrudan Google aramasında bulunan arama ağı reklamlarıdır (arama reklamları), yani saf metin reklamlardır.
- Organik arama isabetlerinin üzerinde maksimum 4 metin reklam
- Organik sonuçların altında en fazla 3 metin reklam
Organik sonuçlar, Google’daki ücretsiz listelemelerdir; buna göre, bir ekran sembolü ile işaretlenmezler.
Arama alanı, Google’ın ağlarından ve görüntülü ağdan yalnızca biridir.
Görüntülü Reklam Kampanyası
Görüntülü reklamlar, Görüntülü Reklam Ağı olarak bilinen Google reklamcılık ağındaki ortak web sitelerinde görünür. Onlarla YouTube veya Gmail’de de tanışabilirsiniz. Bu varyantlar mümkündür:
- Metin Reklam
- Görüntü ekranı (banner)
- Metin ve resim reklamın birleşimi
- Video reklam (GIF de mümkündür)
Görüntülü Reklamların Kullanımına İlişkin Tipik Hedefler, Örneğin:
- Ürün farkındalığını artırmak
- Bir markayı tanıtın
- Satışları artırmak
- Daha fazla potansiyel müşteri oluşturun
Google Ads yalnızca Google aramalarında kullanılmadığını ve tüm ağların aynı olmadığını zaten görebilirsiniz.
Alışveriş Kampanyası
Alışveriş reklamları isimlerine göre size şehirde bir vitrin gibi alışveriş turu yapma imkanı sunuyor. Google aramasında, arama sorgusuyla eşleşen çeşitli sağlayıcılardan ürün resimleri görünür. İşte bir örnek:
Google Alışveriş reklamları, sayfanın üst kısmında veya arama sonuçlarının sağında görünür. Bu nokta etkilenemez ve Google tarafından otomatik olarak kontrol edilir.
Alışveriş reklamları ile çeşitli yerleşimler de mümkündür ve bunları Google kendisi belirler.Reklamlar, organik arama sonuçlarının üstünde veya sağında – genellikle arama reklamlarıyla birlikte – görünür.
Ürün resimleri nedeniyle, bu tür reklamlar salt metin reklamlardan daha fazla öne çıkar, bu nedenle mümkün olduğunca rekabette öne çıkan ilgi çekici fotoğraflar seçmek önemlidir.
Arama ağı reklamlarıyla karşılaştırıldığında, alışveriş reklamları beraberinde herhangi bir kopya olmadan görünür. Tüm bilgiler, Google’ın ürün başlığı, açıklaması, fiyatı vb. gibi gerekli verileri aldığı temel bir ürün verisi feed’ine dayanır.
Bu nedenle herhangi bir anahtar kelime ayıramazsınız, ancak yalnızca mümkün olduğunca kapsamlı ve temiz bir veri akışı sağlayabilirsiniz.
Alışveriş reklamları bu nedenle e-ticaret perakendecileri için uygun ve popüler bir kampanya türüdür. Reklam maliyetlerinizi doğrudan satışlarla karşılaştırabilir ve yatırım getirinizi (YG) belirlemek için ticaret marjını kullanabilirsiniz.
Bu, alışveriş reklamlarını gelir odaklı şirketler için özellikle şeffaf ve ilgi çekici hale getirir.
BİLGİ Google Merchant Center
Google Merchant Center, ürün verisi feed’inizin ana sayfasıdır. Orada teşhis alanında tüm makalelerin yanı sıra olası hesap, besleme ve makale sorunlarını görebilirsiniz. Ayrıca, mevcut ürün verilerinin her zaman depolanması için Merchant Center’da otomatik feed güncellemeleri ayarlayabilirsiniz
Video reklamlar, YouTube’da, video iş ortağı sitelerinde ve Google Görüntülü Reklam Ağı’ndaki uygulamalarda potansiyel müşterilere görünmenize olanak tanır.
Ön koşul, videoyu YouTube’da barındırmanızdır. Ancak o zaman onu bir video kampanyası için de kullanabilirsiniz.
Uygulama Kampanyası
Bir uygulama kampanyasıyla uygulamaları tanıtabilir ve indirme sayısını artırabilirsiniz. Tüm Google platformları size reklam alanı olarak sunulmaktadır:
- Google arama
- Google Oyun
- Youtube
- Google Görüntülü Reklam Ağı
Çeşitli Google Ads kampanya türlerine ek olarak, Bing, sektöre ve hedef gruba bağlı olarak reklamlarınızı yerleştirmek için ilginç bir arama motoru olabilir.
Hiç düşündün mü? Bing ayrıca bir reklam platformu olarak kendi ağına sahiptir.
Akıllı Kampanya
Akıllı bir kampanya, Google Arama, Google Haritalar, Gmail, YouTube ve Google ortak sitelerinde otomatik olarak reklam sunabilir. Kurulum çabası minimum düzeydedir, ancak Google bu işi sizin için yaptığından ayar seçenekleri de sınırlıdır. Henüz Google Ads’e aşina değilseniz ve/veya bununla daha yoğun bir şekilde ilgilenmek için fazla zamanınız yoksa bu kampanya türü doğru seçimdir.
Keşif Kampanyası
“Discovery” kampanya türü aynı zamanda birçok platformda (YouTube, Gmail ve Discover dahil) kullanıcılara ulaşmak için kullanılabilecek akıllı ve yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş bir kampanyadır. Google Discover işleviyle, örneğin Google uygulamasının başlangıç sayfasında kullanıcılara ilgili içerik sunulur. Bunlar anahtar kelimelere değil, kullanıcının otomatik olarak toplanan ilgi alanlarına dayanmaktadır. Google’a reklamlar için reklam başlığı ve uygun resimler ve logolar gibi belirli yapı taşları sağlarsınız ve gerisini Google sizin için yapar. Trafik rastgele ve dolayısıyla daha az tahmin edilebilir olduğundan, bu tür kampanyalar, geleneksel anahtar kelime tabanlı kampanyalara daha çok ektir. Güçlü otomasyon nedeniyle, örneğin, mümkün değildir,
Küçük Bir İnceleme: Google AdSense
Google AdSense’in neyle ilgili olduğunu hiç merak ettiniz mi?
AdSense bir kampanya biçimi değil, Google’ın katılımcı web sitelerinin gelir elde etmesini sağlayan bir reklam programıdır.
Tek ihtiyacınız olan bir Google hesabı, posta adresi ve telefon numarası gibi bazı temel işletme bilgileri ve web sitesine entegre edilmiş bir kod parçacığıdır. Google AdSense bağlantısı , snippet aracılığıyla oluşturulur.
Reklamcılar daha sonra reklam alanı için teklif verebilir ve konuyla alaka düzeyine ve kampanya kontrolüne bağlı olarak Google’ın reklam programındaki web sitelerinde görünebilir.
- Google Ads temel kuralı: Açık artırma ilkesi
Google Ads ile bağlantılı açık artırma ilkesini hiç duydunuz mu?
Açık artırma ilkesi, Google’ın reklam verenlerin reklam konumlarını belirlemesinin temelidir. Aramadaki tek tek reklam yerleşimleri bu şekilde ortaya çıkar.
Arama Ağı Reklamları, reklam verenlerin reklamlarını tanıtmak için kullandıkları anahtar kelimeleri temel alır. Örneğin, “You Buton Pazarlama” anahtar kelimesi kurs sağlayıcılar için alakalı olabilir.
Bir kullanıcı, Google’da anahtar kelimeye karşılık gelen bir arama sorgusu başlatırsa, aynı anda gerçek zamanlı bir açık artırma başlar . Bu üç çıkar grubu bunda rol oynar:
- İlgili taraf (potansiyel müşteri)
- Reklam veren
Örneğimizde, kullanıcı uygun uzaktan eğitim sağlayıcıları aramaya başlar. Şu anda Google, ilgili taraflara ideal teklifi sunmak istiyor. Aynı zamanda Google reklamları ile ilgili tarafları reklamlarıyla ikna etmeye ve tıklamaya teşvik etmeye çalışmaktadır.
Gerçek zamanlı açık artırma: Bir potansiyel müşteri bir arama başlatırsa, Google, reklam verenin canlı olarak reklam konumunu hesaplar.
Ancak Google, reklam konumlarını tam olarak nasıl hesaplıyor?
Gerçek zamanlı açık artırmada, arama motoru temel olarak şu formu kullanır:
Teklif x Reklam Kalite Puanı = Reklam Sıralaması
- Kalite Puanı , Google’ın reklamların ve kampanyaların kalitesini belirlemek için kullandığı 1 ile 10 arasında bir derecelendirme ölçeğidir.
- Teklif, reklam verenin reklamına yapılan tıklama başına ödemeye hazır olduğu tıklama başına fiyattır.
Arama Ağı Reklamları ile, reklam verenler her zaman reklam başına değil, yalnızca reklam tıklaması başına ödeme yapar.
Google Ads'in Maliyeti Nedir?
Google Ads hesabı ücretsizdir. Bu nedenle maliyetler, belirttiğiniz reklam bütçesine, elde edilen tıklamalara ve bunlar için ödenen tıklama fiyatlarına bağlıdır. Reklam biçimine bağlı olarak, örneğin görüntülü veya video reklamlar için gösterimler veya görüntülemeler için ödeme yapmanız gerekebilir.
Kendinize günlük veya aylık bir bütçe belirlediyseniz, ortaya çıkacak maliyetlerin kabaca bir tahminine zaten sahipsiniz.
Google Ads’de şöyle görünür:
Ancak, Google artık günlük bütçeleri yüzde 100’e kadar aşma hakkını saklı tutar. Kalan günlerde ilgili maliyetler tekrar kaydedilir; bu nedenle aylık bütçe çerçevesi aşılmamalıdır.
Bazı reklamverenler, Google’ın kendi başına aylık bütçeyi bile aştığını bildiriyor. Ancak Google Ads projelerimde henüz bu deneyimi yaşamadım.
İdeal olarak, şu iki noktaya dikkat edin:
- Düşük teklifler nedeniyle günlük bütçede kalıcı bir eksiklik olmaması: Bu, yetersiz bir reklam sıralaması elde ettiğiniz için gösterim kaybettiğiniz anlamına gelir. Bundan yalnızca TBM sorumlu değildir, ancak önemli bir kaldıraçtır.
- Belirlediğiniz toplam aylık bütçeyi aşmayın: Google, maliyet aşımları konusunda serbest davrandığından, maliyetlerinizi haftalık veya aylık olarak manuel olarak kontrol etmeli veya aşım durumunda bir e-posta bildirimi oluşturmalısınız.
Ödeme yöntemleri ülkeye ve para birimine bağlıdır. Örneğin Türkiye’de bir banka hesabına veya kredi ve banka kartına para yatırabilir veya hesaba havalei ile para yükleyebilirsiniz.Faturaları doğrudan Google Ads platformunda bulabilirsiniz. Araç simgesinin sağ üst kısmında Kurulum > Faturalandırma ve Ödemeler bölümünü bulacaksınız.
Burada gerçekleşen tüm işlemleri, indirilecek fatura belgelerini ve son ödemenin zamanını görebilirsiniz. Aşağıda, Google Ads hesap bakiyesine ilişkin bir bilgi verilmiştir:
Otomatik ödemelerde Google, maliyetleri son ödemeden 30 gün sonra veya genellikle 500 ₺ olan bir faturalandırma sınırına ulaşıldığında faturalandırır.
Not: Faturalar yalnızca bir sonraki ayın beşinci iş gününden itibaren size sunulur.
Google Ads Kuponları Ne Olacak?
Google’ın yeni müşterilere kupon verdiğini duymuş olabilirsiniz.
Bu genellikle, kuponları müşterilerine aktarabilen Google iş ortakları veya ajanslarına yönelik promosyonların veya tekliflerin bir parçası olarak gerçekleşir. Ancak, onlar için aktif olarak talepte bulunamaz veya başvuramazsınız (en azından şüphe durumunda muhtemelen işe yaramayacaktır).
“Faturalandırmalar ve Ödemeler” altındaki kodları doğrudan Google Ads hesabında kullanabilirsiniz. Ayarlar altında, en altta “Kupon Kodu” alanını bulacaksınız.
Değer, hesap için bir kredi olarak size yatırılacaktır. Ancak, kuponun türüne bağlı olarak, kuponun yürürlüğe girmesi için önce belirli bir maliyet düzeyine ulaşmanız gerekebilir.
- Google Ads Temel Kuralı: Doğru Anahtar Kelime Grubu
Arama ağı reklamları, uygun anahtar kelimelerin seçilmesiyle ayakta kalır ve düşer: Başarılı arama ağı kampanyalarının merkezi yapı taşıdır. Yanlış bir seçim yaparsanız
Seçimde yalnızca çok az arama hacmi getiren anahtar kelimeleriniz varsa, kampanyanızla yalnızca çok az erişim elde edersiniz. Bir anahtar kelime oldukça rekabetçiyse, Google reklamlarınız için tıklama maliyetleri genellikle daha yüksektir. Anahtar kelimeleri seçerken bu tür mekanizmaları dikkate almalısınız.
Anahtar kelime araştırmasında size yardımcı olacak bazı araçlar:
- Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı
- Google Analytics
- Google Arama Konsolu
- Ubbersöner
- Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı
Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı, en iyi bilinen ve popüler anahtar kelime araştırma araçlarından biridir . Pratik olan şey: Araç artık doğrudan Google Ads hesabınızdadır ve bu nedenle ücretsizdir. Sağ üst köşede “Araçlar ve Ayarlar – Planlama – Anahtar Kelime Planlayıcı” altında bulabilirsiniz.
“Yeni anahtar kelimeleri keşfedin” altında, size yalnızca anahtar kelime arama hacimleri değil, aynı zamanda alan adınıza (“Bir web sitesiyle başlayın”) veya belirli anahtar kelime sorgularına (“Anahtar kelimelerle başlayın”) dayalı yeni anahtar kelime fikirleri de sunar. Aynı zamanda 1. sıradaki (en üst sıra) veya ilk 4 sıradaki (en üst sıradaki) bir yerleşim için harcamanız gereken TBM teklifleri için kaba bir kılavuz alır ve bundan gerekli günlük bütçenizi elde edebilirsiniz.
Google Analytics
Halihazırda çevrimiçi pazarlamayla ilgileniyorsanız , kesinlikle Google Analytics’e aşinasınızdır. Diğer tüm Google araçlarına bağlantı sayesinde birçok şirkette tercih edilen web analiz aracıdır. Google Ads kampanyalarınızdaki belirli anahtar kelimelerin ve arama terimlerinin nasıl performans gösterdiği ve bir Google reklamı sonucunda ziyaretçilerin web sitesinde nasıl hareket ettiği konusunda size bir fikir verir.
Kampanyanızın hedefine bağlı olarak, Google Analytics’te aşağıdaki temel performans göstergelerine (KPI’lar) dikkat etmelisiniz:
- Çıkma Oranı
- Oturum başına sayfa
- Bekleme süresi
- Dönüşümler (satışlar)
- Dönüşüm oranı
- Satış hacmi
KPI Tanımlayın
Anahtar performans göstergeleri veya kısaca KPI’lar, analiz ve başarı ölçümündeki ana kriterlerdir. Kampanya hedefine bağlı olarak, bu ölçüm verilerini öncelikle kampanyanın başarısını ölçmek için kullandığınız ana faktörler olarak kullanmalısınız. Bu nedenle, kampanyadan kampanyaya farklı metrikler KPI’larınızı temsil edebilir.
Buna dayanarak, gelecekteki kampanyalar için bu anahtar kelimeleri dikkate almak isteyip istemediğiniz konusunda daha iyi kararlar verebilirsiniz.
Ancak bu sizin için çevrimiçi pazarlamanın çok derinlerine iniyorsa, anahtar kelime planlayıcıyı veya benzer araçları kullanabilirsiniz. Ayrıca, geçmiş veriler her zaman mevcut değildir; belki geçmişte hiçbir Google Reklamı yerleştirilmemiştir.
Google Arama Konsolu
Google Arama Konsolu, web sitenizi organik olarak bulmak için şu anda hangi arama terimlerinin kullanıldığına dair fikir verir. Bu, sitenin bu terimler için tematik bir alaka düzeyi için zaten konuşuyor.
Sayfanın organik arama sonuçlarındaki yerleşimine bağlı olarak, aynı anda arama terimlerine reklam yerleştirmeye değer olabilir. Örneğin, sayfa henüz 1. sayfadaki ilk 10 sıralama arasında yer almıyorsa.
Tanım Sıralaması
“Sıralama”, arama motorunun kendi algoritmasını kullanarak hesapladığı, web sitenizin Google aramasındaki konumu anlamına gelir. Bu algoritma birkaç yüz kalite kriteri içerir, ancak Google hepsini resmi olarak açıklamaz.
Ancak aynısı burada da geçerlidir: Henüz Search Console’a aşina değilseniz, önce Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanmaktan çekinmeyin. Diğer bir alternatif ise Ubbersuggest.
Ubbersöner
Araç yelpazesi çeşitlidir. Zamanla sizin için doğru araçları bulacaksınız. Anahtar kelime planlayıcıya ek olarak, girişimci Neil Patel’in Ubbersuggest’ine de göz atabilirsiniz. Araç ayrıca ücretsizdir ve size anahtar kelime planlayıcı ile benzer seçenekler sunar.
Ubbersuggest’teki anahtar kelimeye genel bakış:
Google Anahtar Kelime Planlayıcı’ya benzer şekilde, Ubbersuggest size tahmini tıklama fiyatlarıyla birlikte anahtar kelime fikirleri sunar.
Ubbersuggest ayrıca, yüksek tıklama içeriği hakkında ilginç bilgiler sağlayan bir SERP analizi içerir.
SERP, Arama Motoru Sonuç Sayfaları anlamına gelir ve arama sonuç sayfalarından başka bir şey ifade etmez.
Kullanıcı için konuyla ilgili ilginç ve alakalı reklam metinlerinin nasıl tasarlanacağına ilişkin yararlı girdiler almak için listelenen sayfaların başlıklarını kullanabilirsiniz. İşte bazı örnekler:
AdWords’te farklı anahtar kelime eşleme türlerinin önemi
Uygun anahtar kelimeler bulduysanız, bu savaşın yarısıdır. Ancak, bir arama kampanyasında bir anahtar kelimeyi saklayabileceğiniz çeşitli seçenekler vardır. Seçenekler, belirli arama sorgusunun belirtilen terimden ne kadar sapıp sapmayabileceği hakkında Google’a bilgi verir.
Aşağıda, farklı anahtar kelime seçeneklerine genel bir bakış verilmiştir:
- Tam eşleşme
- Sıralı Eşleştirme
- Geniş Eşleme (Geniş Eşleme)
- Geniş Eşleme Düzenleyici (Geniş Eşleme Değiştirildi)
- Negatif anahtar kelimeler (negatif anahtar kelimeler)
Elbette, anahtar kelime olarak girdiğiniz tam terim her zaman aranmaz. Kullanıcılar genellikle, anahtar kelimeyi içeren eş anlamlıları ve çok kelimeli kombinasyonları da arar.
Bu nedenle, yalnızca tam eşleşmeleri dahil etmek mantıklı değildir. Potansiyel erişimin büyük bir bölümünü kaçırırsınız. Geniş eşlemeli anahtar kelimeler ise, alakasız aramalarda reklam sunumunu tetiklemeye eğilimlidir. Bu yüksek israf anlamına gelir.
Çözüm:
Arama Sorguları Raporunu düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Burada, hangi anahtar kelime eşleme türüne göre hangi arama sorgularının bir reklamı tetiklediğini görebilirsiniz.
Google Ads hesabında, arama sorguları raporuna aşağıdaki şekilde gidebilirsiniz:
- Kampanyalar > Anahtar Kelimeler > Arama Sorguları
Anahtar kelime gücü ve seçimi hakkında daha fazla ipucunu burada bulabilirsiniz:
Arama motoru optimizasyonu ve arama motoru reklamcılığı uyum içinde
Google Ads ile uğraşıyorsanız, muhtemelen arama motoru optimizasyonu (SEO) alanına rastlamışsınızdır.
SEO ve SEA çok yakından bağlantılıdır – sonuçta her iki disiplin de Google aramalarındaki sıralamalarla ilgilenir. Sonuç olarak, her ikisi de birbirini harika bir şekilde tamamlar, ancak aynı zamanda potansiyel engellere de yol açabilir.
- Örneğin, önemli anahtar kelimeler için mevcut organik sıralamalar nispeten zayıfsa, arama motoru optimizasyon önlemleri uygun olana kadar Google Ads’ü geçici olarak bu anahtar kelimelere geçirebilirsiniz.
- Öte yandan, SEO ekibi Google reklamlarından elde edilen bilgilerden yararlanabilir: Yüksek tıklamalı reklamlar, ilgili tarafların özellikle hangi konularda iyi olduğuna dair iyi göstergeler sağlar. Arama motoru optimize edicilerin daha sonra içerik veya meta açıklamalar bağlamında kullanabileceği tam olarak bu bilgi ve mesajlardır.
Google Ads ile ilgili olarak arama motoru optimizasyonunun fırsatları ve riskleri ile daha fazla ilgileniyorsanız, burada size bir okuma ipucum var:
- Google Ads temel kuralı: Mantıklı bir kampanya yapısı
Bir kampanya yapısı oluşturmanın farklı yolları vardır. Bir yandan bu, bir şirketin kampanya hedeflerine değil, aynı zamanda web sitesi yapısına, mevcut reklam medyasına ve bütçelere ve verilen pazar ve rekabet durumuna da bağlıdır.
Google Ads Hesabındaki Bir Kampanya Aşağıdaki Gibi Yapılandırılmıştır:
1.) Kampanya → Bu düzeyde günlük bütçe tahsisi
2.) Reklam grubu
3.) Reklamlar ve Anahtar Kelimeler
→ Bir kampanya herhangi bir sayıda reklam grubu içerebilir.
→ Bir reklam grubu, herhangi bir sayıda Google reklamı içerebilir.
Bu konudaki en iyi uygulamalara daha sonra geleceğiz.
Bir Google Ads hesap yapısının diyagramı:
Kaç tane kampanya ve reklam grubu oluşturduğunuz da stratejik bir sorudur. Ancak, kampanya düzeyinde bütçe tahsisi gibi bazı ayarlar yalnızca önceden tanımlanmış düzeylerde mümkündür.
Kampanya düzeyinde, uygulama için temel ayarları yaparsınız:
- kampanya ismi
- Hedef (isteğe bağlı)
- reklam ağları
- Konumlar
- Diller
- Bütçe (günlük)
- Teklif stratejisi seçimi*
- Başlangıç ve varsa bitiş tarihi
- Reklam rotasyonu*
*Reklam rotasyonu, reklam grubu düzeyinde de değiştirilebilir. Bir teklif stratejisi dahilinde, reklam grubu başına teklif miktarını tanımlamak da mümkündür.
Şimdi size bazı yaygın kampanya yapılandırma örneklerini tanıtmak istiyorum:
Temel olarak, tüm anahtar kelimeleriniz için mümkün olduğunca doğru olan reklamlar oluşturmalısınız. Bu temel fikir, Tek Anahtar Kelime Reklam Gruplarının (SKAG) yaklaşımına yansır.
Tek Anahtar Kelime Reklam Grupları (SKAG)
Tek anahtar kelime reklam grupları ilkesiyle, her reklam grubu tam olarak bir anahtar kelime içerir (tam eşleme, sıralı eşleme ve geniş eşleme gibi çeşitli anahtar kelime seçenekleri dahil). Ancak, bu anahtar kelimenin yakın varyasyonları bile ayrı bir reklam kampanyasına taşınır.
Bu şekilde arama sorgusu, Google reklamı veya metin reklamı ile hedef sayfanın (açılış sayfası) mümkün olduğunca yakın eşleşmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü anahtar kelime, reklam başlığında ve açıklamasında da bulunmalıdır. Reklama bağlanan açılış sayfası da arama sorgusu ve reklam metniyle tam olarak eşleşmelidir.
Google Alışveriş: Reklam ve ürün gruplarını mantıklı bir şekilde kümeleyin
Daha önce de belirtildiği gibi, Google Alışveriş’e anahtar kelime giremezsiniz. Uygulama, alışveriş akışının veri kalitesiyle birlikte durur ve düşer. Buna göre alışılmış alışveriş yapıları ile dahil edilen anahtar kelimelerle birikme yapamazsınız.
Web sitesi menüsüne göre yukarıda açıklanan yapı özellikle Google Alışveriş için kullanışlıdır . Arama Ağı Reklamlarının aksine Alışveriş Reklamlarında ürün grupları oluşturabilirsiniz. Anlamak için pratik bir örnek:
Bir çevrimiçi mağazadaki ürünler, ayakkabılar, üstler, pantolonlar ve ceketler gibi farklı kategorilere ayrılır. Bu kategoriler, reklam grubu yapısının temeli olarak kullanılabilir.
Şimdi, örneğin markaya göre ürün grupları biçiminde başka bir alt bölüm düşünülebilir. Google bunu yapmak için çeşitli yollar sunar.
Ayrıca, Google istediğiniz bir alt bölümü sunmuyorsa, sözde özel etiketler de oluşturabilirsiniz.
BİLGİ Özel Etiketler
Özel etiketler veya kullanıcı tanımlı boyutlar, ürünleri Google Alışveriş için belirttiğiniz tek tek ölçütlere göre kümelemek için kullanılır. Google, örneğin, ürün gruplarını kategoriye veya markaya göre sınıflandırma seçeneğini zaten sunuyor. Özel etiketler bunun ötesine geçer: Örneğin ürünleri indirimli ürünler olarak işaretlemek veya feed’deki ilgili marjlarını aktarmak için özel etiketler kullanabilirsiniz. Bu, kampanya yapılandırması ve reklam için tamamen yeni olanaklar açar.
Konum veya mevsimsel olaylara göre kampanya yapısı
Bir şirketin farklı yerel lokasyonları varsa, bu aynı zamanda kampanya yapılandırmasına yönelik bir yaklaşımı da temsil edebilir.
Önemli: Bütçeleri kampanya düzeyinde atarsınız.
Dolayısıyla farklı lokasyonlar için ayrı bütçeler ayırmak istiyorsanız kampanyaları lokasyona göre bölmelisiniz. Öte yandan, konum başına nispeten az sayıda anahtar kelimeniz varsa ve genel bir bütçe belirlemek istiyorsanız, yerleri reklam gruplarına aktarabilirsiniz.
- Google Ads Temel Kuralı: Uygun Metin Ve Görseller
Anahtar kelimelere ve uygun bir kampanya yapısına karar verdikten sonra sıra metni tasarlamaya gelir. Ulaşmak istediğiniz hedef kitleyi ve kullanıcıları sitenize yönlendirme amacınızı daima aklınızda bulundurun.
Google’ın, reklamların kalitesini değerlendirmek için yalnızca tıklama oranını değil, aynı zamanda açılış sayfasıyla ilgili kullanıcı deneyimini de kullandığını biliyor muydunuz ?
Bu nedenle, bu üç bileşenin tümü mümkün olan en iyi şekilde koordine edilmelidir:
Bu nedenle, metin reklamlarınızın
- Arayan kişide ilgi ve merak uyandırmak ve
- Bu ilgiyi, açılış sayfanızda uygun bir çözümle karşılayın.
Aksi takdirde, kendinizi bu dertten hemen kurtarabilirsiniz. İlgili tarafa, ihtiyaçları için tam olarak doğru sağlayıcı olduğunuzu göstermek için reklamı kullanın. Potansiyel müşteri, hedef sayfada doğrudan yolunu bulabilmeli ve sadece birkaç tıklamayla hedeflerine ulaşabilmelidir: çevrimiçi mağazada bu büyük olasılıkla bir satın alma olacaktır.
Teknik ve içerik gereksinimleri
Google Ads ile ilgili olarak, elbette karşılanması gereken birkaç teknik ve içerikle ilgili gereksinim de vardır. Bu nedenle öncelikle Google Ads yönergeleriyle ilgilenmenizi tavsiye ederim . Ayrıca, bu özellikler , artık Google’ın arama alanında standart biçimi olan Genişletilmiş Metin Reklamları (ETA) için de geçerlidir:
1., 2. ve 3. reklam başlıkları
Reklam başlıkları, reklamın başındaki büyük mavi metindir ve aralarında bir asal işareti bulunur. Genellikle ilk göze çarpan şeylerdir ve bu nedenle fayda iletişiminiz için değerli bilgi kaynaklarıdır. Boşluklar dahil en fazla 30 karakter girebilirsiniz.
Yol 1 ve 2 Bağlantıya ek olarak isteğe bağlı
Yollar, bağlantının etki alanı kökünü ek terimlerle genişletmenize olanak tanır. Elbette bu gerçek hedef bağlantıyı değiştirmez. Ancak, yollar dahilinde, kullanıcının reklamın arkasından neler bekleyebileceği hakkında daha fazla yararlı bilgi sağlayabilirsiniz.
İki yol isteğe bağlıdır; sizin için en fazla 15 karakter mevcuttur.
- ve 2. açıklama
Açıklamaların her biri, boşluklar dahil maksimum 90 karakterden oluşur. Geçmişte, sadece açıklayıcı bir metin mümkündü. Bu arada, Google ikiye yükseldi. Bu alanı, reklam başlıklarındaki bilgilere ve USP’lere daha yakından yanıt vermek ve kullanıcıyı tıklamaya teşvik etmek için kullanabilirsiniz.
Google Ads’de Reklam Önizlemesi:
İpuçları: Metin reklamlar oluşturun
Başarılı bir metin tasarımı için size birkaç ipucu vermek istiyorum. Çünkü tıpkı anahtar kelime seçimi gibi reklam metinleri de iyi tıklama oranlarına ulaşıp ulaşmamanıza büyük katkı sağlıyor.
İyi tıklama oranları size yalnızca daha fazla trafik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha iyi bir kalite puanı verir.
O halde birkaç ipucu ile başlayalım:
- İpucu: Reklam metninde anahtar kelimeler kullanın
Anahtar kelimeyi reklam başlığında ve açıklamasında kullanın. Bu, anahtar kelime ile reklam metni arasındaki alaka düzeyini güçlendirir ancak yapay görünmemelidir.
“Arayan için reklamın alaka düzeyi, uzun uzun düşünmeden hemen anlaşılmalıdır.”
Thomas Gruhle
Bu nedenle, anahtar kelimeyi, potansiyel müşteriye katma değer sunan anlamlı bir bağlamda metin içine yerleştirmeye çalışın.
İşte bir örnek:
Reklam 1, reklam açıklamasında aradığınız terimi içeriyor, bu nedenle Google onu kalın ve daha belirgin hale getirdi. Reklam 2’de durum böyle değil.
- İpucu: Kullanıcılara katma değer gösterin
Katma değerden bahsetmişken. Bunun bir reklam olması, saçma sapan reklam cümleleri atmanız gerektiği anlamına gelmez. Tabii ki, iyi satış argümanları güçlü tıklama teşvikleri sunar ve bunlardan yararlanmalısınız.
Yine de, “hit-bang” yöntemi ve gereksiz tıklamalar ve satın alma istekleri ile olası müşteriyi korkutmamaya çalışın. İyi dozlanmış USP’ler ve basit, özgün bir dille, dikkatsizce yazılmış reklam sloganlarından çok daha fazla güven ve tıklama ve satın alma isteği elde edersiniz.
Bu metin reklamla, ilginç katma değerleri tanımlamayı biraz zor buluyorum – her şey nispeten sevgisiz görünüyor:
Tamam, en azından anladığım bir şey var: Buraya kaydedebilirim.
Ne yazık ki, sağlayıcının tasarruf için tam olarak neye sahip olduğu net değil. Burada somut indirimler kesinlikle ilginç bir teaser olurdu.
Bu örnek, bir sonraki ipucuyla da oldukça iyi gider, çünkü duygusal taraf burada da sunulmamıştır: seyahat ve otel rezervasyonu söz konusu olduğunda kesinlikle tamamen dikkate alınmayan bir strateji.
- İpucu: Duygusal adres
Duygusal bir yaklaşım her hedef grup için uygun değildir. Bununla birlikte, duygusal bir kelime seçimi, bazı alıcı grupları üzerinde çok çekici bir etkiye sahip olabilir ve satın alma için belirleyici bir dürtü oluşturabilir.
Hedef grubunuzu en iyi siz tanırsınız ve ifadelerde duyguları mı yoksa örneğin teknik gerçekleri mi kullanmak isteyip istemediğinizi tartmanız gerekir.
Test araştırmam sırasında, düğünler ve romantik tatil gezileriyle ilgili çok duygusal konulara gelince, şaşırtıcı bir şekilde aradığımı hemen bulamadım. Reklamların hepsi son derece bilgilendiriciydi.
Öte yandan, “bebek duşları” denilince aradığımı buldum; Örnekteki ikinci reklam, örneğin “Bu onu unutulmaz kılacaktır” başlıklı başlıkta ve “Anne adayını harika bir günle şaşırtın” açıklamasındaki duygusal faktörü ele alıyor:
Bebek duşları, evlilikler ve düğünler, reklam metninde duygusal bir anlatımın çok uygun olduğu konulardır.
- İpucu: Kıtlık Ve Zaman Baskısı İle Çalışın
Elbette yalnızca Google Ads için bir rol oynamayan pazarlama teknikleri, kıtlık ve zaman baskısının birikmesidir. Özel teklifleri sınırlayabilir veya yalnızca belirli bir süre için indirim verebilirsiniz.
Tam olarak böyle şeyler, kullanıcıyı teklifi kaçırmamaya biraz daha “zorla” koymak için reklam metinlerinde açıkça alabilirsiniz.
Bunun dışında bu tür bilgiler güncel olduğunun sinyallerini vermektedir. Elbette kampanya sona erdikten sonra reklamı tekrar duraklatmayı unutmamalısınız – aksi takdirde olumsuz etkiler veya kullanıcı deneyimleri yaşarsınız.
İşte hayali bir örnek:
İndirim göze çarpıyor – “Yalnızca bu ay” notu da sizi baskı altına alıyor.
- İpucu: Sayılar ve karakterlerle çalışın
Göz için optik kesiciler kullanın.
Bu, yüzde işareti veya ve işareti (&) gibi sayıları veya özel karakterleri içerir. Google hepsine izin vermiyor ama belirtilenleri kullanabilirsiniz.
Rakamlar ve karakterler, reklam metnini görsel olarak ayırır. Bu, reklam ortamında daha fazla dikkat yaratır. Kullanıcılar bunu, okuma akışında kendilerini daha iyi yönlendirmek ve ideal olarak tam olarak reklamınıza takılıp kalmak için de kullanabilir.
Örnek:
İlk reklam, sayılar ve karakterlerle dikkat çekiyor (eski yılın ne yazık ki göze çarpması dışında – lütfen yapmayın).
Bu örnekte sayılara ek olarak ikinci reklamverenin yıldız puanı da gözünüze çarpmıştır.
Bu durumda hangisinin daha çarpıcı olduğu tartışılabilir. İyi yıldız derecelendirmeleri kesinlikle zarar vermez. Ancak satıcı puanları , belirli özelliklerin geçerli olduğu otomatik bir reklam uzantısıdır:
Kural olarak, şirket farklı kullanıcılardan en az 100 yorum almış ve genel olarak en az 3,5 yıldız derecesine sahip olmalıdır.
- İpucu: Soruyu Başlığa Ekleyin
Mantıklı geliyorsa veya alınan arama sorguları çok sayıda soru içeriyorsa, bunları başlığa yerleştirebilirsiniz. Arayan kişiye hemen sizinle tam olarak doğru olduğunu işaret edersiniz. Ayrıca size bir örnek getirdim:
Anahtar kelime seçimi ve arama niyeti iyi yapılmışsa ilgili taraf başlıktaki soruya evet cevabı verir. “Burada doğru yerdeyim” hissi ortaya çıkıyor.
- İpucu: Bir Harekete Geçirici Mesaj Yerleştirin
İlgili tarafa sitenizde onları nelerin beklediği veya orada ne yapabilecekleri ve ne yapmaları gerektiği konusunda yardım edin. İletişim formu var mı? Aradığı ürünü doğrudan çevrimiçi mağazanızdan sipariş edebilir mi? Kullanıcı yalnızca saf bilgi mi alıyor? Bir harekete geçirici mesaj yardımıyla – pazarlama jargonunda ayrıca harekete geçirici mesajlar (CTA) – tam olarak bunu belirtebilirsiniz.
Burada örnekte, bir araba sigortası, sigorta priminin çevrimiçi olarak hesaplanabileceğini belirgin bir şekilde bildirir:
- İpucu: Reklam Uzantılarını Kullanın
Reklam uzantıları olmadan iyi optimize edilmiş arama kampanyası yok!
Bir sonraki temel kuralda sizi farklı uzantı türleriyle tanıştıracağım.
Çok önceden: Kampanyanızda mümkün olduğu kadar çok uzantı türünü barındırmaya çalışın ve bunları birbirine karşı test edin. Reklam uzantıları, ilgili taraflara ek bilgi ve etkileşim seçenekleri sunabildiğinizden, kalite faktörü derecelendirmesinde size önemli bir artı sağlar.
Örneğin, “Tavsiye ve Destek” bölümünden sözde ek bilgiler gelir. Bunlar olağan iki açıklamanın parçası değil, ayrı metin alanlarıdır.
Reklam uzantıları, Google’daki reklam alanını artırmanın ve kullanıcılara ek teşvikler ve marka mesajları sağlamanın önemli bir yoludur.
Arama ve yer uzantıları gibi bazı uzantılar da özellikle dikkat çekicidir.
Reklam uzantılarının oynatılıp oynatılmadığı, yani gerçekten görüntülenip görüntülenmediği, reklam sıralamasına bağlıdır. Bunu yapmak için uzantıların sayfada yüksek bir reklam konumuna ihtiyacı vardır ve bu da reklamınızın kalitesine ve performansına bağlıdır. Bunun tersine, uzantılar genellikle reklam performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, yani uzantılı reklamlar hem kullanıcılar hem de Google tarafından tercih edilir.
Site Bağlantısı Uzantısı
Site Bağlantısı Uzantıları, size reklam hedefinin kendisine ek bağlantılar ayarlama seçeneği sunar.
Ancak site bağlantılarının kampanya ve reklama gerçekten uyması ve alakasız sayfalara bağlantı vermemesi için seçimi dikkatli yapmalısınız.
Ek bilgilerle, her biri en fazla 25 karakterden oluşan serbest metinler atayabilirsiniz. Bu size başlık ve açıklama metninde bulamadığınız USP’leri veya diğer önemli bilgileri iletme konusunda ek özgürlük sağlar.
Snippet Uzantısı
Google, snippet uzantılarıyla size “Hizmetler”, “Modeller” veya “Kurslar” gibi önceden tanımlanmış kategoriler sunar. Bir kategori seçtiyseniz, kategori için farklı değerler tanımlamak için ek bilgilerde olduğu gibi her biri 25 karakteriniz vardır.
Google her zaman snippet uzantıları eklemeyi önerse de sektöre ve kampanyaya bağlı olarak her zaman uygun kategoriler olmayabilir. Ancak uygun olanı bulduysanız, tanımlı değerlerle birlikte bir liste olarak ekranda belirecektir.
Telefon Uzantısı
Telefon uzantılarıyla, kullanıcının önce sayfaya gitmesi gerekmeden doğrudan reklama bir telefon numarası yerleştirebilirsiniz. Tabii ki, bu özellikle mobil kullanıcılar veya telefonla iletişim kurmak isteyen işletmeler için ilginçtir.
7.Potansiyel Müşteri Formu Uzantısı (Beta)
Potansiyel müşteri formlarının uzantısı şu anda beta aşamasındadır. Değerli bir olası satış için gerekli adımları büyük ölçüde en aza indirmek için bu uzantıyı kullanabilirsiniz. Form, reklamın içinde göze çarpan bir CTA (harekete geçirici mesaj) düğmesiyle gösterilir, örneğin bir teklif isteyin, kaydolun veya şimdi başvurun. Formun kendisi de Google Ads ile oluşturulmuştur.
Dikkat: Google’ın yalnızca 30 gün boyunca saklamasına izin verildiğinden, kaydedilen müşteri adayı verileri düzenli olarak alınmalı ve yedeklenmelidir.
Site Uzantısı
Bir yer uzantısı oluşturmak, bir Google My Business hesabının bağlanmasını gerektirir.
Yer uzantısı, adresi, bir arama düğmesi ve işletme bilgileri sayfasına bir bağlantı sağlayarak kullanıcıları yerel işletmenize yönlendirmenize olanak tanır. Çalışma saatleriniz, mağazanızın fotoğrafları ve yol tarifleri de eklenebilir.
Müşterilerinizin mağazanın telefon numarası yerine genel merkezi aramasını istiyorsanız, yer uzantısını bir arama uzantısıyla birleştirin.
Satış Ortağı Sitesi Uzantısı
Bu uzantı ile ürünlerinizin satıldığı yerel ortak mağazalara başvurabilirsiniz. Ardından reklam, bu ürünün yakındaki mağaza XY’de mevcut olduğunu gösteren bir öğe içerir.
Fiyat Uzantısı
Fiyat uzantıları ile örneğin farklı markaların veya ürün kategorilerinin fiyatlarını gösterebilirsiniz.
Fiyatlar daha sonra reklamda belirgin bir şekilde görünür ve bu nedenle reklam mesajınız için kullanışlı bir göz alıcıdır.
Uygulama Uzantısı
Bu özel uzantı, bağlantı metniyle birlikte reklamda belirgin bir şekilde uygulamalarının reklamını yapabilen uygulama sağlayıcıların ilgisini çekmektedir.
Teklif Uzantısı
Noel veya başka bir vesileyle ilgili fırsatları teşvik etmek için harika bir özellik!
Fırsatın yanında bir kod, parasal tutar veya yüzde olarak bir indirim ve kampanyanın süresini belirtebilirsiniz.
SMS Uzantısı (eski)
SMS uzantıları artık oluşturulamıyor ve Şubat 2020’den itibaren artık görüntülenmiyor.
Alternatif olarak Google, yeni potansiyel müşteri formu uzantısını veya bir telefon uzantısını önerir. SMS uzantıları için raporlar Aralık 2020’ye kadar mevcuttu.
Google Ads Temel Kuralı: Hedeflenen açılış sayfaları
Açılış sayfası, belirli bir pazarlama amacı için oluşturulmuş bir açılış sayfasıdır. Klasik çevrimiçi mağazanın yanı sıra, Google Ads kullanmak için çok sayıda başka neden vardır.
isteyebilirsiniz
- Bülten abonesi kazanmak,
- Müşteri hesaplarının sayısını artırmak veya
- Potansiyel müşterilere yol açar.
Google reklamında bağlantısı verilen web sayfası bu amaca yönelik olmalı ve dikkati dağıtan herhangi bir içerik veya öğe içermemelidir. Örneğin, Google Ads açılış sayfalarında bazen web sitesinde gezinme özelliği bulunmaz, bu nedenle kullanıcıya diğer sayfalara gitme fırsatı bile verilmez.
“Bu, reklamda ve açılış sayfasında hedef grubun ihtiyaçlarını ve Telefon numarası, kayıt veya iletişim formu gibi önemli unsurların da net bir odak noktası olması ve açılış sayfasının da amacını yerine getirmesi için kullanımı kolay olması gerekir.
Ayrıca sayfanın farklı cihazlarda yüklenme hızını da kontrol edin.
Uzun yükleme süreleri gerçek dönüşüm katilleridir.
İlgililerin siteyi hemen terk etmelerine neden olurlar.
8.Google Ads Temel Kuralı: Temiz Dönüşüm İzleme
Dönüşüm izleme konusu , açılış sayfası optimizasyonundan sorunsuz bir şekilde gelir.
Dijital teknolojiler, web sitelerindeki tüm eylemleri izlemeyi mümkün kılar. Bunu, belirli reklamların veya açılış sayfalarının neden özellikle iyi veya kötü sonuçlar elde ettiğini anlamak için de yapmalısınız.
Ayrıca, sizin veya denetleyici kurumların gelecek için geçerli kararlar almasının ve daha fazla optimizasyon adımı elde etmesinin tek yolu budur. Daha önce de belirtildiği gibi, şirketlerin çeşitli eylemleri başarı ile ilgili olarak sınıflandırılabilir. Bu her zaman çevrimiçi mağazadaki klasik satın alma değildir.
Kampanyalarınızın hangi hedeflere ulaşmasını istiyorsunuz? Bu gerçekten zor satış hedefleriyle mi ilgili, yoksa örneğin trafiği veya bilinirliği artırmak için dönüşüm hunisinin daha yukarısında yer alan kampanyalar mı?
Özellikle B2B segmentinde veya çok yüksek fiyatlı ürünlerle, web sitenize gelen ziyaretçilerin diğer eylemleri, hedeflerinize ulaşmak için ön planda olabilir. Ancak bir kampanya oluşturmadan önce bu hedefler konusunda çok net olun.
Google Ads kampanyalarınızın her biri dönüşüm izlemeye bağlı olmalıdır. Böyle bir durum yoksa Google, hesabınızın “Öneriler” bölümünde sizi uyaracaktır. Bu açıdan dönüşüm takibinin olmamasının Google’ın kalite puanına olumsuz etki yapacağını da varsayabilirsiniz.
Dönüşümleri Google Ads hesabına aktarın
Google Ads hesabına farklı dönüşüm türlerini aktarma seçeneğiniz vardır. Size iki örnek sunmak istiyorum: aramaları izleme ve Google Analytics ile izleme. Ama önce, size uygun ayar düzeyine nasıl ulaşacağınızı göstereceğim.
Google Ads hesabında, sağ üstte “Araçlar ve Ayarlar” altında “Dönüşümler” alanını ve burada “Ölçüm” altında bulacaksınız :
- 9. Google Ads Temel Kuralı: Rekabeti İzleyin
Daima mevcut rekabet koşullarını kontrol edin. Çünkü kapsamlı bir anahtar kelime analizi ve iyi formüle edilmiş reklam metinleri yeterli değildir.
Bu sorularla ilgilenin:
- Pazarda hangi rakipler var?
- Rakipler önemli anahtar kelimeler için organik olarak nasıl sıralanır?
- Yarışmada zaten Google Ads yayınlanıyor mu? Varsa, hangi anahtar kelimeler için?
- Diğer şirketler metinlerini nasıl formüle ediyor ve hangi USP’leri vurguluyorlar?
- Rakipler açılış sayfalarını nasıl oluşturur?
Bu temelde, ne tür bir pazar durumuna girdiğinize dair daha iyi bir resme sahip olursunuz. Ayrıca, diğer reklamverenlerin arasından sıyrılmak veya ilham almak için Google reklamlarınızı nasıl kullanabileceğinize dair faydalı ipuçları da bulacaksınız – örneğin ifadelerde veya uygun ağın seçiminde.
Google Ads’deki açık artırma verilerini zaten biliyor musunuz?
Reklam vermeye başladığınızda Google bir süre sonra size sözde müzayede verilerinde ilginç rekabet bilgileri sunacaktır.
Müzayede verilerini farklı seviyelerde görüntüleyebilir ve buna göre filtreleyebilirsiniz. Açık artırma verilerini, reklam grubu ve anahtar kelime düzeyinde olduğu kadar kampanya düzeyinde de bulabilirsiniz:
- Görüntülenen URL’nin etki alanı
- Olası gösterimlerin yüzdesi
- Çakışma oranı (belirtilen rakibin aynı açık artırmaya katılma yüzdesi)
- Üst konum oranı (belirtilen rakibin, aynı açık artırmada kendi reklamınızdan daha üst sıralarda yer alma yüzdesi)
- En üst konum oranı (belirtilen reklamverenden gelen reklamların organik arama sonuçlarının üzerinde gösterilme yüzdesi)
- En üst konum oranı (reklamların organik sonuçların üzerinde en üst sıralarda yer alma yüzdesi)
- Rakiplere kıyasla olası gösterimlerin payı (kendi reklamınızın rekabetten daha yüksek bir sıralama elde etme sıklığının yüzdesi)
- Google Ads Kuralı: Teklif Stratejileri
Daha önce açıklandığı gibi, Google Ads’ün gösterimi bir açık artırma ilkesine göre çalışır. Buna göre, reklamverenler bu anahtar kelime için bir tıklamanın kendileri için değeri kadar teklif verirler. Ayrıca, seçiminize bağlı olarak, tam teklif üzerinde size az ya da çok kontrol sağlayan çeşitli teklif verme stratejileri vardır.
Böylece manuel veya otomatik bir teklif stratejisi seçebilirsiniz.
Teklif stratejilerine genel bir bakış:
Bir teklif stratejisi seçerken akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır:
- Google her zaman size seçim yapabileceğiniz tüm stratejileri vermez. Kampanya formatına bağlı olarak seçiminiz sınırlıdır. BGBM veya GBM gibi teklif stratejileri, örneğin arama ağı kampanyaları için kullanılamaz, ancak video reklamlar için kullanılabilir.
- Başlangıçta manuel TBM veya otomatik optimize edilmiş TBM gibi stratejilerle başlamalısınız . Örneğin, tıklamaları en üst düzeye çıkarmak , dönüşümleri en üst düzeye çıkarmak gibi minimum istatistiksel veri (son 30 günde en az 1.000 tıklama) gerektirir. Minimum değere ulaşılmazsa Google, TBM’leri kampanya hedefinize göre otomatik olarak ayarlamak için yeterli yönlendirme değerine sahip değildir.
Teknik olarak, stratejiyi belirleyebilirsiniz, ancak bu önerilmez.
- Google Ads Temel Kuralı: Arama Sorgularını Analiz Edin
İlk anahtar kelime kurulumunuz sağlam değil. Her durumda, ona böyle davranmamalısın. Söylemek:
Başlangıç anahtar kelimelerinizi sizin için en önemli olan metriklerle ilgili olarak sorgulayın. Belirli bir miktarda veriden, gelecekte uygulama için bu anahtar kelimelerden hangisini kullanmak istediğinizi sorgulamalısınız.
Henüz farkında olmadığınız yeni potansiyel anahtar kelimeler için arama sorgusu raporunu inceleyin. Çünkü arama sorgusu raporunda, anahtar kelimelerinizin hangi gerçek arama sorgularını tetiklediğini ve nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz.
Arama sorgusu raporunu nerede bulabilirsiniz?
Çok basit: Sol menü çubuğundaki anahtar kelimelere gidersiniz.
Tıklandığında, aşağıda “Arama terimleri” seçeneği açılır:
İsrafı önlemek için reklamı tetikleyen arama terimlerini düzenli olarak kontrol etmek mutlak bir zorunluluktur.
Kullanıcıların Google’un arama alanına girdiği arama terimleri ve kelime öbekleri hakkında zaten bir fikir edinirsiniz. Aynı zamanda gösterimler, tıklamalar veya dönüşümler gibi ilgili metrikleri görebilirsiniz, ancak “Arama ağı reklamları için anahtar kelimeler” altında alışık olduğunuz tüm istatistikler mevcut değildir. Ne yazık ki, web sitesinde geçirilen süre gibi Google Analytics’ten içe aktarılan ölçülen değerler mevcut değildir.
Bir metriğe tıklayarak, arama terimleri veya anahtar kelimeler, burada örnekte olduğu gibi tıklama oranlarına göre sıralanabilir:
Fazla çaba harcamadan, örneğin en çok hangi terimlerin arandığını, en yüksek trafiğe veya en yüksek maliyetlere neden olduğunu veya anahtar kelime portföyüne dahil etmeye değecek kadar iyi performans gösterdiğini görebilirsiniz.
Neden bu terim zaten uygulamaya dahil edilmişken?
Çünkü terimi önce çeşitli seçeneklerde bir anahtar kelime olarak ayırabilir ve daha sonra onun için özelleştirilmiş reklamlar formüle edebilirsiniz. Belki de terim o kadar aranır ve başarılıdır ki, onu ayrı bir reklam grubuna aktarmak istersiniz. Bu, anahtar kelime ile reklam arasında yüksek bir doğruluk derecesi oluşturmak için çok yararlı olabilir.
Anahtar kelime olarak bir arama terimi eklemek isterseniz, onu seçin ve “Anahtar kelime olarak ekle” düğmesiyle onaylayın, buradaki ekran görüntüsüne bakın
Bu bağlamda, bir reklam grubuna çok fazla anahtar kelime eklemekten kaçının. Çünkü üç veya dört metin varyantınız büyük olasılıkla tüm anahtar kelimeler için ideal olarak formüle edilmeyecek ve başlıkta ve açıklamada tam anahtar kelimeyi içerecektir.
Bu bağlamda, “Tek Anahtar Kelime Reklam Grupları” (SKAG’lar) olarak adlandırılanların oluşturulması hakkında bilgi almak en iyisidir. Bunlar, mümkün olan en yüksek reklam alaka düzeyini elde etmek için iki veya üç anahtar kelime seçeneğinde (geniş, sıralı, tam) her biri yalnızca bir anahtar kelime içeren reklam gruplarıdır.
Bu arada, arama sorgusu raporunu daha verimli bir şekilde analiz etmek için filtreleri kullanabilir ve kaydedebilirsiniz. Temel kural 14’te filtreleri tam olarak nasıl kullandığınızı öğrenebilirsiniz.
- Google Ads Temel Kuralı: Kampanyaları Doğru Değerlendirin
En geç bir Google Ads kampanyası oluşturduğunuzda, değerlendirmeyi düşünmeye başlamalısınız. Birçok yol Roma’ya çıkar, ancak birkaç temel ilkeyi aklınızda tutmalısınız.
Her şeyden önce, acil tavsiyem: Google Ads’i Google Analytics’e veya seçtiğiniz başka bir analiz aracına bağlayın.
Google Analytics, özellikle bu durumda entegrasyonun kullanımı kolay olduğu için kesinlikle en yaygın olanlardan biridir.
Ayrıca Google Ads’de önemli temel KPI’lar elde edersiniz. Ancak Analytics’teki metrikler çok daha ayrıntılıdır. Her iki aracı birbirine bağlayarak, önemli ölçüde daha fazla ölçüm verisine sahip olursunuz.
Sektöre ve ürüne bağlı olarak, bir reklam gösterimi ile nihai dönüşüm arasında birkaç gün, kullanıcı kanalları (huniler) ve son cihazlar olabilir. Bu kullanıcı yolundaki olası zayıflıkları belirlemek için Google Ads verileri tek başına yeterli olmayacaktır.
Yol uzunlukları, aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, dönüşümden önceki etkileşimlerin sayısını gösterir:
Bu örnekte, dönüşümlerin neredeyse %45’i yalnızca en az iki veya daha fazla etkileşimden sonra gerçekleşir.
Google Analytics’te, örneğin, reklam tıklaması sonucunda hangi sayfaların görüntülendiğini veya Google Ads kullanıcı dönüşüm hunisinin hangi sıklıkta ve hangi noktada yer aldığını görebilirsiniz.
Ayrıca, bağlantı oluşturduktan sonra Google Analytics’te farklı kanalları karşılaştırabilirsiniz: Örneğin, Google Ads trafiği, Google aramadan gelen ücretsiz trafiğe kıyasla nasıl performans gösterdi?
Google Ads ve Google Analytics’i bağlamak için gereksinimler
- Her iki araçta da hesap için yönetici haklarına sahip olmanız gerekir (özellikle ajanslar için önemlidir).
Google Analytics ayarlarında Google ürünleri ve hizmetleriyle veri paylaşma seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
- Otomatik etiketleme, tıpkı bu resimdeki gibi etkinleştirilmelidir:
Google Ads hesap ayarlarında otomatik etiketlemenin açık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Ancak o zaman Google Analytics, trafiği Google Ads üzerinden doğru şekilde sınıflandırabilir.
- Bağlantı yapıldıktan sonra, sonraki günlerde verinin aktığından ve doğru bir şekilde aktığından emin olun .
Bu arada:
Her iki araçtaki analiz verilerini karşılaştırırsanız, örneğin Google Ads’deki tıklamalar ile Analytics’teki oturumlar arasında büyük olasılıkla tutarsızlıklar fark edeceksiniz.
Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Tıklamalar ve oturumlar söz konusu olduğunda, bunun nedeni her iki değerin de tanımlarında farklılık göstermesidir:
Tıklamalar , kullanıcıların bir reklamı ne sıklıkla tıkladığını gösterir.
Oturum sayısı, tüm oturumların toplam sayısıdır. Bu sayı genellikle tıklama sayısından daha yüksektir çünkü bir tıklama birden çok oturumla sonuçlanabilir.
Farkı göstermek için örnek:
Bir kullanıcı 30 dakika boyunca hareketsiz kaldıktan sonra, bu süre içinde web sitesinden ayrılmamış olsa bile, sonraki web sitesi kullanımı başka bir oturum olarak sayılır. Böylece yalnızca bir reklam tıklamasından sonra birden çok oturum izlenebilir.
Bir kullanıcı tarafından 30 dakika boyunca herhangi bir işlem yapılmadığında, oturum otomatik olarak sonlandırılır. Google, web sitesinin sonraki kullanımını başka bir oturum olarak değerlendirir.
Bu konu ile ilgili detaylı açıklamalara buradan ulaşabilirsiniz .
Google Ads ve Google Analytics bağlantılıysa, önemli bir temel atmış olursunuz.
Artık kampanyayı değerlendirmeye başlayabilirsiniz – işte birkaç ipucu:
- En iyi ajanslarda bile, bir kampanya başladığından sonuna kadar genellikle mükemmel bir şekilde “optimize edilmiş” değildir. Google’a iyileştirme fikirleri oluşturmak için kullanabileceğiniz verileri toplaması için zaman tanıyın. Yeni başlatılan bir kampanya 1. günden itibaren tavan yapamıyorsa cesaretiniz kırılmasın.
- Birçok metrik elde edersiniz, ancak her zaman hepsine ihtiyacınız olmaz. Başarıyı veya başarısızlığı belirlemek için kullandığınız kampanyanız için en önemli KPI’ları belirleyin. Harekete geçme ihtiyacını erken bir aşamada belirlemek için her zaman özellikle bu değerlere dikkat edin.
- Kalite Puanını asla gözden kaçırmayın. Bunun kampanya başarısı ve tıklama fiyatları üzerinde büyük etkisi vardır. Ek olarak, optimizasyonda ilk önce hangi anahtar kelimeleri, metinleri ve açılış sayfalarını ele almanız gerektiğini görmek için örneğin anahtar kelime düzeyinde derecelendirmeleri kullanabilirsiniz.
- Göze çarpan değişiklikler durumunda otomatik raporlar ve bildirimler oluşturun. Manüel masa tamirciliği, optimizasyona yatırmış olabileceğiniz zaman kaybıdır. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi temel kural 14’te bulabilirsiniz.
Zamandan bahsetmişken – buradaki makalede, zaman kazandıran SEA optimizasyonu için ipuçları alacaksınız.
- Google Ads Temel Kuralı: Kalite Puanını Optimize Edin
Çeşitli yerlerde kalite faktörünün yüksek alaka düzeyinin yanı sıra nasıl çalıştığından daha önce bahsetmiştim. Size kalite faktörünün TBM üzerindeki etkisini göstermek için bir örnek kullanmak istiyorum.
Google, kalite faktörünü aşağıdaki ölçütleri kullanarak belirler:
- Reklam alaka düzeyi
- Beklenen TO
- Açılış sayfasıyla kullanıcı deneyimi
Gerçek TBM, reklamverenin maksimum teklifi ve sonuçta ortaya çıkan reklam sıralamasıyla birlikte hesaplanır. İlke, aşağıdaki tabloda basitleştirilmiş biçimde gösterilmiştir.
Reklamveren sonunda ne ödüyor?
→ Müzayede galibi, ikinciden 0,01 ₺ daha fazla öder, ancak kendi maksimum teklifinden fazla ödemez. Matematiksel olarak, bu şu iki adıma ayrılmıştır:
- Maksimum teklif x Kalite Puanı = Reklam Sıralaması
- TBM = (Sonraki Teklif Sahibinin Reklam Sıralaması / Kalite Puanı) + 0,01 Türk Lirası
Bu nedenle, kampanyalarınızın kalite faktörünü en başından itibaren takip ettiğinizden emin olun. Google Ads platformunda bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
Anahtar kelime düzeyine gidin ve “Kalite Puanı” altındaki “Sütunlar”ın altına aşağıdaki seçimi ekleyin:
- Kalite Puanı
- Beklenen TO
- Açılış sayfasıyla kullanıcı deneyimi
Kalite faktörü için artık anahtar kelime başına maksimum 10 puan alacaksınız.
TO ve açılış sayfası deneyimi için, şu prensibe göre anahtar kelime başına bir puan alırsınız:
- Ortalamanın altında
- Ortalama
- Ortalamanın üstü
Böylece, anahtar kelimelerden hangisinin en düşük kalite faktörüne sahip olduğunu ve nedenini hemen görebilirsiniz. Buna dikkat etmeli veya gelen arama terimlerini sorgulamalı hatta anahtar kelimeyi duraklatmalısınız.
Kalite Puanı anahtar kelimelerinin bazı örnekleri:
Kalite puanınız için iyi olmayan tipik hatalar
Anahtar kelime seçimine ek olarak, düşük kalite puanının başka nedenleri de vardır.
Bunların tümü, örneğin, kârsız arama sorgularına veya son cihaz kullanıcılarına yüksek bütçelerin yatırılmasıyla sonuçlanabilecek potansiyel risk kaynaklarıdır.
Bu nedenle size 4 tipik hatayı kısaca tanıtmak istiyorum:
Bir reklam grubunda çok fazla farklı anahtar kelime
Reklam grubu başına mükemmel bir anahtar kelime düzeyi yoktur. Ortalama 5-10 arası kullanıyorum. Ancak, bir grupta çok fazla farklı anahtar kelimeyi karıştırırsanız, reklam metninize yapılan referans kaybolacaktır. Bu, reklam alaka düzeyini ve dolayısıyla kampanyanızın kalite faktörünü zayıflatır.
Değişiklik yapılmadan geniş eşlemeli anahtar kelimeler
“Geniş ölçüde uygun”: Bir yandan, bu anahtar kelime seçeneği büyük bir potansiyel sunar: Çünkü çoğu arama sorgusu genellikle bunun altında görünür ve ekranınızda bazı değerli terim kombinasyonları bile olmayabilir.
Ancak: Bu seçenek genellikle arama terimlerinin en “botch” ile sonuçlanır. Taleplerin sunduğunuz çözümlerden çok fazla sapma riski vardır. Bu nedenle, raporda tam olarak hangi arama sorgularının göründüğünü kontrol edin. Bir önlem olarak, elbette alakasız arama terimlerini duraklatabilir ve anahtar kelime türünü “değiştirebilirsiniz”. Bunun anlamı: Tüm önemli terimleri ön tarafta bir artı sembolü ile işaretleyin.
Teklifler çok düşük
En büyük reklam, kimse görmezse çok az işe yarar.
Organik Google aramasının hemen altında çok az kişi kaybolur. Elbette verilerin konuşmasına izin vermelisiniz. Ancak genellikle organik sonuçların üzerindeki ilk 4 konumda daha iyi tıklama oranlarını kazanırsınız. Peki, reklamlarınız orada hiç görünmezse ne yapmalısınız?
Google o zamandan beri “ortalama konum” metriğini Google Ads’den kaldırdı. Bu nedenle, kılavuz olarak “Üst/üst konumdaki gösterimlerin yüzdesi”ni kullanın. Bu oranı uygun şekilde artırmaya çalışın ve tıklama oranı üzerindeki etkisini ölçün.
Not: Akıllı teklif stratejilerinin bir parçası olarak, TBM üzerinde çok az etkiniz vardır veya hiç etkiniz yoktur. Ancak bu gibi durumlarda, otomatik stratejiler genellikle dönüşüm hedeflerini hedeflediğinden, tıklama oranı sizin için kesinlikle o kadar önemli olmayacaktır.
Terminaller yoksayıldı
Akıllı telefonlar, tabletler ve masaüstü bilgisayarlardaki performans çok farklı olabilir! Özellikle mobil için iyi konumlandırılmamış sitelerde, site için mobil trafiğe izin verip vermediğinizi sorgulamalısınız. Bunu önlemek için söz konusu cihaz için teklifleri -%100 olarak ayarlayabilirsiniz.
Ancak ideal olarak, önce ödev yapılmalı ve site mobil kullanıma hazır hale getirilmelidir. O zaman bile performans değişebilir. Bu nedenle, cihaz türlerini takip edin ve gerekirse teklif ayarlamaları yapın.
- Google Ads Kuralı: Zaman Kazanmak İçin Araçlar Ve Yöntemler
Google, otomasyonları Google Ads gibi Google’ın sahip olduğu ürünler etrafında yaymaya çok heveslidir; ajans olarak bunun hakkında bir şarkı söyleyebiliriz. Bunlar, örneğin, Google’ın hesaplarda giderek daha fazla kullanılabilir hale getirdiği otomatik reklam önerilerini içerir.
Siz de hayatınızı kolaylaştıran araç ve özellikleri kullanabileceğiniz kullanışlı çerçeveyi düşünmelisiniz. Burada size bazı öneriler sunmak istiyorum:
Google Veri Stüdyosu
Google Data Studio, veri görselleştirme için kullanışlı bir araçtır. Google Analytics, Google Ads veya Google E-Tablolar gibi çeşitli veri kaynaklarını yalnızca birkaçını saymak gerekirse kullanabilirsiniz.
Data Studio’daki özelliklerin yardımıyla, tablolar, diyagramlar vb.’den oluşan net gösterge tablolarını hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Zaman açısından verimli ve görsel olarak anlaşılması kolay bir veri hazırlama yöntemi!
Data Studio ile örneğin müşteri raporları oluşturabilirsiniz. Pano ayarlarına bağlı olarak seçilen zaman dilimleri canlı olarak değiştirilebilir. Bu sayede güncel sonuçlar her an görüntülenebilir. Bir yayın bağlantısı aracılığıyla üçüncü taraflara kontrol paneline erişim verebilirsiniz.
Google Ads Komut Dosyaları
Google Ads Komut Dosyaları, örneğin raporları otomatikleştirmek veya teklif ayarlamaları ve uyarılar yapmak için kullanabileceğiniz JavaScript kodlarıdır.
4 komut dosyası türü vardır:
- Raporlar
- Teklif komut dosyaları
- Aletler
- Uyarılar
Endişelenmeyin – yalnızca birkaç ince ayar ile doğrudan hesaba ekleyebileceğiniz önceden oluşturulmuş çok sayıda komut dosyası var.
Burada, Google Developers alanında aradığınızı bulacaksınız.
Ancak, bir ajanstan geliyorsanız veya Google Ads konusunu daha derinlemesine incelemek istiyorsanız, komut dosyalarının yapısına daha yakından bakmaktan zarar gelmez.
Bu makalede, Google Ads komut dosyalarının olanakları hakkında birçok ilham kaynağı bulacaksınız:
Bireysel ve yönetici hesapları için farklı komut dosyaları olduğunu unutmayın.
Yönetim hesapları – veya MM hesapları – birkaç bireysel hesabın entegre edilebileceği Google Ads hesaplarıdır. Bir hizmet sağlayıcı olarak bu, tüm müşteri hesaplarına erişmek için yalnızca bir merkezi erişimin gerekli olması avantajına sahiptir (elbette müşteriler yalnızca kendi hesaplarını görebilir).
Google Ads Komut Dosyalarının sizin için yayınlayacağı seçeneklere ilişkin birkaç örnek:
- Otomatik, özel raporlar
- Belirli yönergelere göre otomatik TBM ayarlamaları
- Örneğin envantere dayalı otomatik fiyat değişiklikleri
- Kampanya İndirimleri/Artışları
- Kampanyalarda kullanılan ulaşılamayan bağlantıların kontrol edilmesi
- Aşan bütçelerle ilgili uyarılar
Google Ads Komut Dosyalarını Nerede Uygulayabilirim?
Google Ads hesabındaysanız, “Araçlar” ve “Toplu İşlemler” altında sağ üstte bulunan “Komut Dosyaları” alanını seçebilirsiniz. Burada ekranda görüldüğü gibi artı sembolünü kullanarak yeni bir kod uygulayabilirsiniz.
Örneğin, bunları geliştirici alanında bulabileceğiniz için ilgili komut dosyası için talimatları izleyin.
Google Ads Etiketleri
Google Ads ile bağlantılı etiketleri duydunuz mu? Etiketler size anahtar kelimeleri, reklamları, reklam gruplarını veya kampanyaları sınıflandırma ve buna göre filtreleme fırsatı sunar.
Bu nedenle, belirli anahtar kelimeler veya ürünler en çok satanlarınız arasındaysa, örneğin onlara “En Çok Satanlar” etiketini atayabilirsiniz. Pratik bir şekilde etiketlere de renk atayabilirsiniz. Örnekte yeşil etiketler atadım:
Bu örnekte, kampanya başladığından beri satış yapan anahtar kelimelere etiket atadım.
Etiketler, hesapta bir genel bakış sağlamanızı kolaylaştırır.
Filtre
Google Ads’deki istatistikleri belirli kriterlere göre sıralamak için filtreleri kullanabilir ve kullanmalısınız. Daha sık olarak, belirli hesaplar veya kampanyalar için aynı filtreleri tekrar tekrar kullanacaksınız. Bu filtreleri standart filtreler olarak oluşturun – bu zaman kazandırır.
Filtreleri hesaptaki yatay menü çubuğunda bulabilirsiniz. Tam olarak birleştirmek istediğiniz metrikleri derlemek için mavi filtre sembolünü kullanabilirsiniz. Sonra en sağda bir kaydet düğmesi var – voilá. Filtre, bir dahaki sefer aradığınızda sizin için kullanılabilir.
Gördüğünüz gibi, Google Ads ile çalışmayı kolaylaştıran birkaç yol var.
Belki de yukarıdan aşağıya adımlarını atmak istediğiniz bir Google Ads hesabınız var mı?
O zaman raporlar, komut dosyaları, etiketler ve filtreler, tüm hesabın analizine eşdeğer ve kesinlikle daha fazla zaman alan bir denetimin tamamını gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.
Bunun için hangi noktaların alakalı olduğunu bilmek istiyorsanız, bu 70 puanlık planı bir rehber olarak kullanabilirsiniz:
Son Fakat En Az Değil: Google Ads Sertifikası
Google Ads sertifikası, çevrimiçi reklamcılık veya Google arama motoru reklamcılığı alanındaki uzman bilgi birikiminin kanıtıdır.
Bireyler, Google Ads sertifikasını kazanabilir ve bunu dijital veya basılı biçimde uzmanlıklarını sergilemek için kullanabilir. Sınavlar 22 dilde mevcuttur ve aşağıdaki alanlar için geçerlidir:
- Google Arama Motoru Reklamcılığı Sertifikasyonu
- Google Görüntülü Reklam Ağı Sertifikasyonu
- Google Video Reklamcılığı Sertifikasyonu
- Alışveriş reklamları için sertifika
Bu arada: Google Partner logosunu veya Premium Partner logosunu almak istiyorsanız şirkette en az bir Google Ads sertifikalı kişiniz olmalıdır.